Известие

Collapse
No announcement yet.

КОМПРЕСИЯ НА 164 2000 TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• КОМПРЕСИЯ НА 164 2000 TS

Искам да купувам една 164ка . Компресията на двигателя е :
    1-9,5
    2-10,3
    3-11
    4-11
    Въпроса ми е как ви се вижда тая компресия за мотор 2000 кубика пълна инжекция 2 вала 4 цилиндъра . С верига е мотора ако това е от значение. Колата върви повече от прекрасно .

Какви са показателите по каталог ????
    Обороти му е майката...

Re: КОМПРЕСИЯ НА 164 2000 TS

Първоначално публикувано от ivoshaklev
    1-9,5
    2-10,3
    3-11
    4-11
    Въпроса ми е как ви се вижда тая компресия за мотор 2000 кубика пълна инжекция 2 вала 4 цилиндъра . С верига е мотора ако това е от значение. Колата върви повече от прекрасно .

Значи голямата разлика в компресията между цилиндрите трябва да ти говори че има проблем !!!!Иначе трябва да е малко над 11

Comment

Първоначално публикувано от dodo2
      1-9,5
      2-10,3
      3-11
      4-11

Значи голямата разлика в компресията между цилиндрите трябва да ти говори че има проблем !!!!Иначе трябва да е малко над 11
      Е коя кола на старо има еднаква компресия на вси4ки цилиндри,ако не ремонтираната?Най-вероятно се касае до пасване и (или) регулиране на терми4ната им хлабина
      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Казаха ми същото. Най много да трябва да се престържът клапаните . Което не е болка .
        Обороти му е майката...

Comment

1-9,5
          2-10,3
          3-11
          4-11

Не мога да разбера защо масово се мери компресия на мотора когато се купува колата Това не е 100% показател за работата на двигателя
          От къде може да си сигурен, че е измерена правилно тази компресия и не над 12 във всички цилиндри
          Кола, която има сдухан от каране мотор не върви както описваш ...
          ...Колата върви повече от прекрасно...
          Може да трябва да и се напаснат клапаните Но може и те да са ОК, а "майстора" с компресомера да са му треперили ръцете
          sigpic

Comment

Напълно си прав Dodo 155 !!! Собственика на колата която ще купувам ми каза тези данни, и аз реших да се посъветвам тук . А меренето на компреся си е доста показателно за работат на един мотор.
            Обороти му е майката...

Comment

Напълно си прав Dodo 155 !!! Собственика на колата която ще купувам ми каза тези данни, и аз реших да се посъветвам тук . А меренето на компреся си е доста показателно за работат на един мотор.
              Съгласен съм с Додо за компресията не е много миродавна а разликата в компресията която е мерена - на 3 и 4 цилиндър компресията е по висока защото след въртене без запалване на сместта в цилиндъра маслото в 3 и 4 е уплътнило допълнително и затва са с по-висока компресия
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Абе знаех си аз че ще науча нещо тука
                Благодаря ви !
                И все пак , по каталог някой знае ли колко трябва да е компресията
                Обороти му е майката...

Comment

Поиграх си аз на модернизатор и поизчистих това-онова.Ако дадете мнение,което няма връзка със заглавието на темата,грабвам клавиатурата и трия Бобу,ясну?
                  Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Това е форум НЕ чат или детска градина!
                    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                    Opel Astra J
                    ex:
                    Alfa Romeo 164 2.5TD
                    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                    X